" Πολιτεία που δεν έχει βάση την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο."
Αδαμάντιος Κοραής

Κυριακή 22 Μαΐου 2011

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΙΚΟΥΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Εδώ και χρόνια οι συνάδελφοι Ειδικής Αγωγής βιώνουν ένα καθεστώς ομηρίας μέσα από την έλλειψη οργανικών θέσεων και διαφανών διαδικασιών μόνιμων διορισμών. Αυτή η ομηρία στην αναπλήρωση έχει εξουθενώσει κι εξαθλιώσει τους εκπαιδευτικούς, στερώντας ταυτόχρονα από τα σχολεία και το εκπαιδευτικό σύστημα το πολύτιμο έργο που αυτοί προσφέρουν.
Ο Σύλλογός μας εκφράζει την συμπαράστασή του στα δίκαια αιτήματα των εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής.

·        Καμία περικοπή στη Δημόσια Χρηματοδότηση της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης. Οικονομική στήριξη των Ειδικών σχολείων και Τμημάτων ένταξης.
·        Καθορισμός οργανικής θέσης ειδικού παιδαγωγού σε κάθε Γενικό Σχολείο.
·        Σταθερή κι αξιοπρεπή εργασία  Μαζικοί διορισμοί. τώρα.
·        Άμεση διεξαγωγή του ΑΣΕΠ Ειδικής Αγωγής για όλα τα οργανικά κενά στην Ειδική Αγωγή.
·        Ενιαίο πλαίσιο υπηρεσιακών μεταβολών, ίδιο με αυτό που ισχύει για τους εκπαιδευτικούς γενικής αγωγής.
·        Ενιαίοι κατά κλάδο και με κριτήριο μόνο την προϋπηρεσία πίνακες αναπληρωτών (ΠΕ61, ΠΕ71)
·        Αύξηση του αριθμού των ΚΕΔΔΥ.
·        Να μην ισχύσουν τα προγράμματα ΕΣΠΑ ως προσόν πρόσληψης και διορισμού. Όχι στην απαξίωση του πτυχίου Ειδικής Αγωγής. Όχι στην υποβάθμιση της παρεχόμενης δημόσιας ειδικής αγωγής με την ένταξη στους πίνακες αναπληρωτών ΣΜΕΑΕ εκπαιδευτικών χωρίς τίτλο βασικών σπουδών στην Ειδική Αγωγή.  
Θεωρούμε ότι η κατάσταση της Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα μας αφορά όλους   αφού θίγει τον εργαζόμενο εκπαιδευτικό και την εκπαίδευση εν γένει και γι’ αυτό θα πρέπει να συζητηθεί εκτενέστερα στο πλαίσιο της 80ης  Γενικής Συνέλευσης της ΔΟΕ.   

1 σχόλιο:

  1. ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΝΔΡΙΩΝ ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ - ΔΙΑΛΟΓΟ
    Ανδριώτες, Ανδριώτισες

    Η κυβέρνηση έχει χάσει την εθνική, λαϊκή νομιμοποίηση και κυβερνά πραξικοπηματικά, με αποφάσεις καθαρά αντισυνταγματικές όπως η προσφυγή στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ). Με την Δανειοληπτική Σύμβαση, το Μνημόνιο και την Τρόϊκα έχουν οδηγήσει τη χώρα σε συνθήκες εθνικής υποταγής. Οι πολιτικές επιλογές ενός ολόκληρου μεταπολιτευτικού πελατειακού πολιτικού συστήματος οδήγησαν το λαό σε κοινωνική και οικονομική εξαθλίωση. Σύντομα οι κυβερνώντες εκτελώντας έξωθεν εντολές θα μας οδηγήσουν στη τελική καταστροφή και το πλήρη αφανισμό.
    Όλοι μας πλέον αντιλαμβανόμαστε το μέγιστο κίνδυνο. Γι' αυτό προτάσσουμε την ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ενάντια στην αντιλαϊκή και αντεθνική πολιτική της κυβέρνησης.
    Η χρονική περίοδος που διανύουμε είναι ιστορική. Οι εξελίξεις τρέχουν, η αντίσταση οργανώνεται. κινήσεις, κινήματα, πρωτοβουλίες ανεξάρτητων πολιτών ξεπηδούν σαν σπίθες σε όλη την Ελλάδα.
    Ελληνίδες, Έλληνες που έχουν αηδιάσει με όλα τα κόμματα και το πολιτικό σύστημα μιας κληρονομικής κλεπτοκρατικής ψευτοδημοκρατίας, συστρατεύονται σε ένα παλλαϊκό αγώνα αντίστασης, διεκδικώντας:
    1- ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΠΕΧΘΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ
    2- ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟ
    3- ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΩΝ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΕΥΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ
    4- ΑΛΛΑΓΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΣΕ ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
    ΚΑΛΕΣΜΑ
    Το ΔΙΚΤΥΟ ΑΜΕΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΝΔΡΙΩΝ (Δ.Α.Δ.Α) λαμβάνει τη πρωτοβουλία, με πλήρη συναίσθηση της ιστορικής ευθύνης, και προσκαλεί όλους τους ανεξάρτητους και ακομμάτιστους συμπολίτες μας που θέλουν να αντισταθούν στον Εφιάλτη και την κυβέρνηση του - σε ανοιχτή συζήτηση-διάλογο, την Πέμπτη 26 Μάιου 20.00 μμ στη ΒΙΔΑ ΤΟΥ ΠΕΡΤΕΣΗ, στις Στραπουργιές. Το αντικείμενο της συζήτησης είναι:
    ενότητα 1- ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ (σύντομη ενημέρωση)
    ενότητα 2- περί ΙΔΡΥΤΙΚΗΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΜΕΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
    ενότητα 3- ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ ΠΑΝΕΘΝΙΚΑ ΣΕ ΠΑΛΛΑΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
    ενότητα 4- ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟΨΕΩΝ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ, ΔΡΑΣΕΙΣ
    ενότητα 5- ΕΚΛΟΓΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟΥ ΙΔΡΥΤΙΚΗΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ

    επικοινωνία:
    www.amesidimokratia-andros.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή