" Πολιτεία που δεν έχει βάση την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο."
Αδαμάντιος Κοραής

Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Ψήφισμα Συλλόγου για την συνδρομή στη ΔΟΕ


                                               ΨΗΦΙΣΜΑ


Κατά την Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών « Θεόφιλος Καΐρης» εκφράστηκε κατηγορηματικά η δυσαρέσκεια των μελών του Συλλόγου ως προς το ύψος της ετήσιας συνδρομής στην ΔΟΕ.
Στην εποχή της κρίσης και της δυσπιστίας που ζούμε, θεωρούμε σημαντικό για την επιβίωση ενός υγιούς συνδικαλιστικού κινήματος, να υπάρχει διαφάνεια στα οικονομικά των συνδικαλιστικών οργάνων, και να περιοριστούν έξοδα προκλητικά, όπως η παραμονή σε πολυτελή ξενοδοχεία κατά την διάρκεια συνεδρίων ή τα υπερβολικά επιμίσθια σε συνδικαλιστικά στελέχη και οι αντίστοιχα υψηλές αποζημιώσεις για τις μετακινήσεις των συνδικαλιστών. Τέτοια φαινόμενα επιτείνουν την αμφισβήτηση στους κόλπους του συνδικαλιστικού κινήματος και υπονομεύουν την ενότητα του κλάδου.
Eπίσης, η συνδρομή στους κατά τόπους συλλόγους (11 Ευρώ)   συμπιέζεται συνεχώς λόγω της υψηλής συνδρομής στο κεντρικό συνδικαλιστικό όργανο (34 Ευρώ)  και την δυσαρέσκεια που αυτή προκαλεί, και έτσι υποβαθμίζεται το έργο τους στις τοπικές κοινωνίες στις οποίες δραστηριοποιούνται. Πιστεύουμε ότι η αναλογία  των εισφορών τοπικά και κεντρικά θα έπρεπε να αναθεωρηθεί με στόχο τη μεγαλύτερη στήριξη των τοπικών συνδικαλιστικών οργάνων.
Θεωρούμε ότι τα 34 Ευρώ ετησίως είναι ένα υπερβολικό ποσό, ιδιαίτερα σε εποχές δυσβάσταχτων περικοπών όπως αυτή που διανύουμε. Πιστεύουμε ότι η ΔΟΕ θα έπρεπε να δείξει μεγαλύτερη ευαισθησία προς τα μέλη της, που ήδη βάλλονται από τη μείωση των μισθών και την αύξηση του κόστους διαβίωσης, και να προχωρήσει σε μείωση της ετήσιας συνδρομής μαζί με μια γενναία αναθεώρηση των εξόδων της με βάση τις πραγματικές ανάγκες του αγώνα μας.


                                                 ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                 Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Σ.ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ                                                       Π.ΛΕΜΟΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου