" Πολιτεία που δεν έχει βάση την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο."
Αδαμάντιος Κοραής

Τρίτη 14 Μαΐου 2013


 ΘΕΜΑ: Τετράωρη στάση εργασίας                                             


Για άλλη μια φορά η διάσπαση και οι τακτικισμοί υπονομεύουν τον αγώνα των εκπαιδευτικών που βάλλονται πανταχώθεν, και αφήνουν ακάλυπτο το συνδικαλιστικό κίνημα ως προς τους στόχους του και τον ρόλο του στους αγώνες των εργαζομένων.
Η σύνταξη της ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ με την πρόταση του ΠΑΜΕ στα πλαίσια της ΑΔΕΔΥ για απεργιακή κινητοποίηση την Τρίτη 14 Μάη οδήγησε στον αποπροσανατολισμό και στην εγκατάλειψη του αιτήματος της ΟΛΜΕ για απεργία την ημέρα έναρξης των πανελλαδικών εξετάσεων Παρασκευή 17 Μάη, και κάθε ιδέας οργανωμένης και συντονισμένης δράσης, αφού δεν υπάρχει κανένα περιθώριο ενημέρωσης των εκπαιδευτικών και προετοιμασίας μαζικών κινητοποιήσεων.
Αποτέλεσμα αυτής της κοροϊδίας είναι η διάσπαση του κλάδου των εκπαιδευτικών, η εγκατάλειψη των συναδέλφων καθηγητών στα χέρια της κρατικής καταστολής και βαρβαρότητας, κι η ποινικοποίηση και κατάργηση του συνταγματικου δικαιώματος της απεργίας.
Ως εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης οφείλουμε να συστρατευτούμε με τους συναδέλφους καθηγητές ενάντια στη διάλυση του δημοσίου σχολείου, και στις απολύσεις-υποχρεωτικές μετακινήσεις των εκπαιδευτικών. Γι αυτό καλούμε την ΑΔΕΔΥ και την ΔΟΕ ακόμα και τώρα να ανταποκριθούν στον ρόλο τους και να κηρύξουν απεργία την Παρασκευή 17 του Μάη.
Σύμφωνα με το αρθρο 20 του ν. 1264/1982 το Δ.Σ. του Συλλόγου μας κηρύσσει 4ωρη στάση εργασίας τις 4 πρώτες διδακτικές ώρες την Παρασκευή 17/5 με κινητοποιήσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας που θα αποφασιστούν ανάλογα με τις εξελίξεις.


                                                    ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                     Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Σ.ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ                                                           Β. ΛΑΘΗΡΑ      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου