" Πολιτεία που δεν έχει βάση την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο."
Αδαμάντιος Κοραής

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012


ΘΕΜΑ: Επίδομα παραμεθορίων και προβληματικών περιοχών


Με την υπ΄αριθ. ΔΙΔΑΔ/Φ.48/51/οικ.13129/7-06-2012 εγκύκλιο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ζητείται από τις αποκεντρωμένες διοικήσεις των περιφερειών ο καθορισμών των περιοχών εκείνων που πληρούν κάποια κριτήρια για την χορήγηση του επιδόματος παραμεθορίων και προβληματικών περιοχών με την προοπτκή κατάργησής του στη περιοχή των Κυκλάδων.

Η εγκύκλιος αυτή έρχεται να πλήξει τον ήδη δοκιμαζόμενο εκπαιδευτικό, που μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο έχει δει περικοπές στον μισθό του της τάξης του 30% με την ταυτόχρονη μείωση του αφορολόγητου και την πρόσθετη επιβάρυνση από τα χαράτσια και την αύξηση των τιμών των αγαθών, κυρίως αυτήν του πετρελαίου και της βενζίνης.

Ο εκπαιδευτικός καλείται να φύγει από τον τόπο κατοικίας του και να υπηρετήσει το δημόσιο σχολείο σε δύσκολες περιοχές και υπό δυσμενείς συνθήκες. Ιδιαίτερα στην νησιωτική Ελλάδα όπου οι καιρικές συνθήκες είναι συχνά πολύ άσχημες και τα δρομολόγια των καραβιών, ιδιαίτερα τον χειμώνα, είναι κατά πολύ μειωμένα και η τιμή του εισιτηρίου συνεχώς αυξάνεται, οι εκπαιδευτικοί παίρνουν μια ανάσα από το επίδομα που το Υπουργείο σκοπεύει να τους στερήσει.

Θεωρούμε αυτή την κίνηση του Υπουργείου απαράδεκτη καθώς εξωθεί τους εκπαιδευτικούς σε μεγαλύτερη εξαθλίωση και τα σχολεία της νησιωτικής Ελλάδας σε έλλειψη προσωπικού και σταδιακό μαρασμό.

Καλούμε το Υπουργείο να αποσύρει την εν λόγω εγκύκλιο και την πολιτεία να σταματήσει την αφαίμαξη των εκπαιδευτικών που στηρίζουν την παιδεία αυτού του τόπου με κάθε κόστος στην προσωπική και οικογενειακή τους ζωή.


                                                  ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                            Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Σ.ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ                                                       Χ. ΤΕΛΙΟΥ     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου