" Πολιτεία που δεν έχει βάση την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο."
Αδαμάντιος Κοραής

Δευτέρα, 9 Ιουνίου 2014

Απόφαση Δ.Σ. για την ΑΕΕ


Τους τελευταίους μήνες ο κλάδος της εκπαίδευσης έδωσε και συνεχίζει να δίνει μία μεγάλη μάχη ενάντια στην εφαρμογή της αυτοαξιολόγησης - κατηγοριοποίησης των σχολικών μονάδων και στη διάλυση της Δημόσιας Εκπαίδευσης, με τη συλλογή των χιλιάδων υπογραφών, το μπλοκάρισμα των σεμιναρίων και τις αρνητικές αποφάσεις των συλλόγων διδασκόντων.

Παρόλα αυτά το υπουργείο συνεχίζει με προκλητικό τρόπο να αγνοεί τις δημοκρατικές διαδικασίες των συλλόγων και εμμένει στην πολιτική του «αποφασίζουμε και διατάζουμε», καλώντας μας να συμπληρώσουμε  την ετήσια έκθεση αξιολόγησης των σχολείων μέσα από τη φόρμα του Παρατηρητηρίου με αριθμητικούς – ποσοτικούς δείκτες
            
Είναι φανερό πως με τη μορφή που επιβάλει το υπουργείο στη φόρμα κατάθεσης, επιλέγει  τη γραμμή της σκληρής αντιπαράθεσης.

        Δείχνει τις προθέσεις του για πλήρη έλεγχο της λειτουργίας των σχολικών μονάδων και της επιβολής  της διαδικασίας της αυτοαξιολόγησης χωρίς χαλαρότητες.

         Δείχνει την επιμονή του να καταπατήσει ακόμα κι αυτές τις προβλεπόμενες διαδικασίες, που το ίδιο έχει εισηγηθεί, προκειμένου να προχωρήσει άμεσα στην κατηγοριοποίηση των σχολείων και στον ασφυκτικό έλεγχο και χειραγώγηση των εκπαιδευτικών.

         Δείχνει με σαφή τρόπο μέσα από τις απαντήσεις πολλαπλών επιλογών, την κατεύθυνση που «υποχρεωτικά» πρέπει να ακολουθήσει η κάθε σχολική μονάδα για να είναι «καλή».

Απέναντι σ’αυτή την επίθεση – πρόκληση του Υπουργείου δηλώνουμε πως ο κόσμος της εκπαίδευσης, μέσα από τους συλλόγους διδασκόντων και τα πρωτοβάθμια σωματεία του, έχει πάρει την απόφασή του να υπερασπιστεί το δημόσιο σχολείο και εμμένει σ’αυτήν.

Το Δ.Σ. του συλλόγου μας καλεί :

·  Τους συλλόγους διδασκόντων να ακολουθήσουν τις αποφάσεις που έχουν πάρει και να μη συμπληρώσουν τη φόρμα της αυτοαξιολόγησης.

·   Τους διευθυντές να σεβαστούν τα δημοκρατικά όργανα των σχολείων και να μην προβούν στη συμπλήρωση της φόρμας.

·  Το Δ.Σ. της ΔΟΕ να συνεδριάσει ΆΜΕΣΑ, να στηρίξει απολύτως συνδικαλιστικά, νομικά και πολιτικά τους: Συλλόγους διδασκόντων σε αυτή τους τη στάση και τους διευθυντές για να υλοποιήσουν τις αποφάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων και να μη συμπληρώσουν την ηλεκτρονική φόρμα του Υπουργείου και να πάρει επιτέλους υπόψιν του τις αποφάσεις των συλλόγων καλώντας ΤΩΡΑ Ολομέλεια Προέδρων.Για το Δ.Σ.


 
 Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                      Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ Σ.                                                               ΛΑΘΗΡΑ Β.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου