" Πολιτεία που δεν έχει βάση την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο."
Αδαμάντιος Κοραής

Τετάρτη, 4 Ιουνίου 2014

Τακτική Γενική Συνέλευση του συλλόγου μας, Πέμπτη 5 Ιούνη,19:00, Δ.Σ. Γαυρίου


ΘΕΜΑ: Τακτική Γενική Συνέλευση


         Η τακτική συνέλευση του συλλόγου μας πραγματοποιείται κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, εργασιακά κι εκπαιδευτικά. Οι συγχωνεύσεις και οι καταργήσεις σχολικών μονάδων συνεχίζονται ακάθεκτα, οι θέσεις εργασίας, οι διορισμοί και οι δυνατότητες για μετάθεση μειώνονται δραματικά, ενώ αυξάνονται ταυτόχρονα τα κρούσματα αυταρχισμού από τη πλευρά του υπουργείου και της διοίκησης μέσα από ένα νέο καθεστώς επιθεωρητισμού με τα σχέδια για την αυτό-αξιολόγηση της σχολικής μονάδας και την επερχόμενη αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, που θα κατηγοριοποιήσει τα σχολεία, θα απαλλάξει τους υπεύθυνους από κάθε νόμιμη υποχρέωσή τους και θα οδηγήσει σε μειώσεις μισθών και απολύσεις.

        Μέσα σε αυτό το ασφυκτικό κλίμα, το υπουργείο συνεχίζει την επίθεσή του προς τους εργαζόμενους, πλήττοντας το δικαίωμά τους για συλλογική δράση, καταργώντας το δικαίωμα συνδικαλιστικής άδειας των συλλόγων 2 φορές το χρόνο για την πραγματοποίηση των τακτικών συνελεύσεών τους. Επιτίθεται ακριβώς σε αυτό που φοβάται, τη συλλογικότητα, τη συνεργασία και τον συντονισμό δράσης των εκπαιδευτικών. Μας προτιμούν μόνους, αποδυναμωμένους φοβισμένους απέναντι στην αυθαιρεσία τους, έτσι ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν τα σχέδιά τους για την αποψίλωση του Δημοσίου Σχολείου, την καταπάτηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων και των μορφωτικών ευκαιριών των μαθητών μας. Στην προσπάθειά τους πρέπει να αντισταθούμε. Τώρα είναι η ώρα να αποδείξουμε ότι μπορούμε να στηρίξουμε ό,τι πιο ζωντανό υπάρχει στο συνδικαλιστικό κίνημα, κι αυτό είναι τα πρωτοβάθμια σωματεία μας. Μέσα από τους συλλόγους μας ενημερωνόμαστε, βρίσκουμε την αλληλοβοήθεια και την αλληλεγγύη που από δω και μπρος θα μας χρειαστεί όσο τίποτα άλλο, και παίρνουμε έγκυρες αποφάσεις, με τις οποίες μπορούμε να επηρεάσουμε τις καταστάσεις σε διοικητικό και συνδικαλιστικό επίπεδο.

            Είναι αλήθεια ότι πολλές φορές έχουμε νιώσει προδομένοι από την καθυστέρηση ή απραξία της ΔΟΕ, όμως στη φάση στην οποία βρισκόμαστε, στην οποία χτυπιέται αλύπητα κάθε συνδικαλιστική δράση, οφείλουμε να συνεχίσουμε την προσπάθεια πίεσης των δυνάμεων και διαδικασιών στο δευτεροβάθμιο όργανο αντιπροσώπευσης μας, αξιώνοντας πιο ειλικρινείς, δραστικούς και γενναίους χειρισμούς.

            Μία τέτοια ευκαιρία συν-απόφασης μας δίδεται στις 22-24 Ιουνίου στη 83η Γενική Συνέλευση του κλάδου. Οι αποφάσεις της τακτικής γενικής μας συνέλευσης θα ανακοινωθούν μαζί με τις αντίστοιχες αποφάσεις των συλλόγων όλης της χώρας στη ΔΟΕ, έτσι ώστε να διαμορφωθούν τα προβλήματα , το σχέδιο δράσης και το αγωνιστικό πλαίσιο του κλάδου. Για να έχουμε, όμως, αυτό το δικαίωμα εκπροσώπησης πρέπει να παρθούν έγκυρες αποφάσεις με απαρτία. Γι αυτό σας καλούμε όλους να συμμετέχετε στην τακτική, γενική συνέλευση του συλλόγου μας που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 5 Ιούνη και ώρα 19:00 στο Δημοτικό Σχολείο Γαυρίου. Καλούμε τους συναδέλφους-μέλη από τα νησιά Κέα, Κύθνο και Σέριφο να συμμετέχουν διαδικτυακά στη συνέλευση, έτσι ώστε να ενημερωθούν, και μέσα από γόνιμο διάλογο να παρθούν αποφάσεις για τον κλάδο και τον σύλλογό μας.

         Όσοι επιθυμούν μπορούν να πληρώσουν την δεύτερη δόση της συνδρομής (17 ευρώ), έτσι ώστε να είμαστε οικονομικά τακτοποιημένοι και να μπορέσουμε να συμμετέχουμε στην γενική συνέλευση του κλάδου. Στη συνέλευση θα συζητηθούν επίσης τα οικονομικά του συλλόγου μας και ζητήματα λειτουργίας του.       
                         
 Η συμμετοχή μας είναι απολύτως απαραίτητη για να εμποδίσουμε αυτούς που αποφασίζουν για εμάς, χωρίς εμάς.   
                                                                      ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.


           Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                        Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Σ. ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ                                                        Β. ΛΑΘΗΡΑ
 

                                  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου