" Πολιτεία που δεν έχει βάση την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο."
Αδαμάντιος Κοραής

Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Τετάρτη 19 και Πέμπτη 20 Μάρτη: Όλοι και όλες στην απεργία!

Κανείς δεν περισσεύει και δε θα απολυθεί!
Μάχη ενάντια στις διαθεσιμότητες-απολύσεις!

Στις 22 Μαρτίου 2014 οι εργαζόμενοι που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα πριν από 8 μήνες (σχολικοί φύλακες, καθηγητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και εργαζόμενοι σε Υπουργεία) απολύονται. Έναν αιώνα μετά την κατάκτηση της μονιμότητας των Δημοσίων Υπαλλήλων, η κυβέρνηση επιδιώκει να την καταργήσει. Αν το επιτρέψουμε, χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι θα προστεθούν στους περίπου 1,5 εκατομμύρια ανέργους του ιδιωτικού τομέα. Θα είναι η αρχή μιας μακάβριας ακολουθίας, που από μήνα σε μήνα θα προσθέτει χιλιάδες νέους ανέργους από όλους τους τομείς του Δημοσίου για να φτάσει ο αριθμός των απολύσεων στο σύνολο των 14.000 για το 2014.  Οι ήδη αποσαρθρωμένες δομές του Δημοσίου θα δοθούν βορά στα κερδοσκοπικά συμφέροντα με κόστος πολλαπλάσιο για τους φορολογούμενους, με κακοπληρωμένους και χωρίς δικαιώματα εργαζόμενους.

Η αξιολόγηση σημαίνει απολύσεις

Στις 12-13 Μαρτίου 2014 ψηφίστηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου του Μητσοτάκη για την αξιολόγηση στο Δημόσιο. Στο όνομα της ατομικής αξιολόγησης εισάγεται η υποχρεωτική ποσόστωση. Με αυτό το τρόπο το 15% των Δημοσίων Υπαλλήλων, κάθε φορά, θα χαρακτηρίζεται υποχρεωτικά «άχρηστο» για να αποτελέσει μια μόνιμη και ανεξάντλητη "δεξαμενή" διαθεσιμοτήτων και απολύσεων που καθιερώνεται πλέον σαν μια μόνιμη διαδικασία σε όλο το δημόσιο.

Ο μόνος δρόμος είναι αυτός του ανυποχώρητου αγώνα!
Η μόνη λύση είναι να μην απολυθεί κανείς! Όχι σε κάθε διαθεσιμότητα-απόλυση: αυτό είναι το αίτημά μας, σε αυτό δεσμευόμαστε και ζητάμε δεσμεύσεις

  • Καμιά απόλυση-διαθεσιμότητα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα
  • Επαναφορά των εκπαιδευτικών και των τομέων που καταργήθηκαν στα ΕΠΑΛ – ΕΠΑΣ
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους
  • Όχι στην αξιολόγηση – μηχανισμό απόλυσης
  • Όχι σε κλεισίματα-συγχωνεύσεις-ιδιωτικοποιήσεις
  • Παιδεία, υγεία, ρεύμα, νερό, δημόσια αγαθά για όλο το λαό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου