" Πολιτεία που δεν έχει βάση την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο."
Αδαμάντιος Κοραής

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ

Συνάδελφοι,
Ο κάθε σύλλογος έχει δύο βασικά όργανα για την καλύτερη πραγμάτωση των σκοπών του, το Διοικητικό Συμβούλιο και την Γενική Συνέλευση. Η Γενική Συνέλευση είναι το κυρίαρχο όργανο κάθε συλλόγου που έχει την τελική απόφαση για κάθε ζήτημα και διαφυλάττει έτσι την δημοκρατικότητα του θεσμού, δίνοντας την δυνατότητα στα μέλη του να εκφράσουν ανοικτά την γνώμη τους και να συναποφασίσουν τη δράση τους. Μόνο μέσα από την ενεργή συμμετοχή των μελών του μπορεί ένας σύλλογος να είναι βιώσιμος και αποτελεσματικός.
Τον τελευταίο καιρό παρατηρείται η ελλειπής συμμετοχή των μελών στις εργασίες του Συλλόγου, πράγμα που δυσχεραίνει την αποτελεσματική λειτουργίατου και την εγκυρότητα των αποφάσεων. Κάτι τέτοιο είναι ιδιαιτέρως επιζήμιο για όλους μας, ειδικά αυτήν την περίοδο που τα προβλήματα είναι πολλά και οι ταχείς εξελίξεις  απαιτούν από εμάς άμεσες απαντήσεις και δράσεις.
Λαμβάνοντας υπόψη τις μεγάλες αποστάσεις του νησιού, από την μεριά του Διοικητικού Συμβούλιου έχει γίνει ό,τι είναι δυνατό για να διευκολυνθεί η προσέλευση των μελών στις Γενικές Συνελεύσεις, εφαρμόζοντας έναν πιο δίκαιο προγραμματισμό των συνελεύσεων σε Χώρα, Υδρούσα, Κόρθι εκ περιτροπής.
Θα θέλαμε κι από την πλευρά σας ,να προσπαθήσετε να τηρείτε την καταστατική υποχρέωση που έχει κάθε μέλος, την συμμετοχή δηλαδή στις Γενικές Συνελεύσεις. Στην τελευταία Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την 1η Φεβρουαρίου στο Δημοτικό Σχολείο Γαυρίου αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η τήρηση παρουσιολόγιου στις Γενικές Συνελεύσεις τακτικές και έκτακτες, κι η υποχρεωτική συμμετοχή των μελών στο ένα τρίτο  (1/3) των Γεν.Συνελεύσεων ετησίως. Σε αντίθετη περίπτωση με βάση το Καταστατικό του Συλλόγου (αρθρ.8 ,παρ.3) τίθεται ζήτημα διαγραφής από τον Σύλλογο.
Η απόφαση αυτή δεν προκύπτει από μια τιμωρητική διάθεση αλλά από την ανάγκη στήριξης του Συλλόγου και διαφύλαξη του δικαιώματος συμμετοχής στις αποφάσεις που πρέπει να διέπει κάθε δημοκρατικό θεσμό.

                                                                ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                             Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Σ.ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ                                                                                      Π.ΛΕΜΟΝΗ                      

1 σχόλιο:

  1. Πολύ πρωτότυπο και καθόλου κακό. Αν εφαρμόζοταν σε όλο το φάσμα του συνδικαλισμού, θα είχαν κλείσει πολλά "μαγαζιά".

    ΑπάντησηΔιαγραφή