" Πολιτεία που δεν έχει βάση την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο."
Αδαμάντιος Κοραής

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ


Ο Σύλλογος μας δηλώνει την συμπαράστασή του στους ανθρώπους αυτούς που οδηγήθηκαν μέσα από την ανάγκη και την εξαθλίωση στην ακραία λύση της απεργίας πείνας με κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή. Καταδικάζουμε την απραγία των κυβερνήσεων στην επίλυση του υπαρκτού αυτού προβλήματος, που υποβάλλει καθημερινά τους μετανάστες σε απάνθρωπους όρους ζωής και καλλιεργεί ένα φοβικό κλίμα στους ντόπιους πληθυσμούς.
 Το πρόβλημα της μετανάστευσης είναι ένα πρόβλημα για το οποίο ο Δυτικός κόσμος φέρει ένα σοβαρό μερίδιο ευθύνης. Εδώ και δεκαετίες οι ανεπτυγμένες χώρες εκμεταλλεύονταν τις χώρες του αναπτυσσόμενου κόσμου,  ασκώντας ιμπεριαλιστικές πολιτικές, δανείζοντας χρήματα με υψηλά επιτόκια, επεμβαίνοντας στην εσωτερική τους πολιτική και αρπάζοντας τους φυσικούς πόρους των χωρών αυτών, υποβάλλοντας τις χώρες αυτές σε ένα συνεχές κι ανελέητο καθεστώς ομηρίας. Τόσα χρόνια εκμετάλλευσης και υποδούλωσης οδήγησαν τους πληθυσμούς σε φτώχεια, πολέμους, βία και εξαθλίωση. Η μετανάστευση είναι το φυσικό αποτέλεσμα της καταστροφής των κοινωνιών αυτών, είναι η μοναδική λύση για ανθρώπους που δεν έχουν καμιά ελπίδα στις πατρίδες τους, αλλά αντιθέτως ζουν υπό την συνεχή απειλή της βίας, της καταδίωξης, της ανεργίας, της φτώχειας.
Η αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής οδηγεί τους μετανάστες στις οικονομικά ανεπτυγμένες χώρες, μόνο και μόνο για βρεθούν παγιδευμένοι στις γκρίζες περιοχές της παραοικονομίας, της εκμετάλλευσης και τελικά της παρανομίας. Αποτελούν το φθηνό εργατικό δυναμικό, τον αποδιοπομπαίο τράγο. Δεν έχουν δικαιώματα γιατί είναι παράνομοι. Δεν έχουν υποχρεώσεις γιατί είναι παράνομοι. Είναι οι αόρατοι άνθρωποι γιατί είναι παράνομοι. Είναι η εύκολη λεία του οικονομικού συστήματος και των πολιτικών συσχετισμών.       
Για πόσο ακόμα θα υποκρινόμαστε ότι δεν βλέπουμε και δεν ακούμε; Τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι διεθνείς νόμοι καταπατώνται καθημερινά, και μαζί τους τίθεται υπό αμφισβήτηση και η ανθρωπιά μας .
 Ως σύλλογος εργαζομένων θεωρούμε ότι πρέπει να σταματήσει η εκμετάλλευση των εργαζομένων είτε Ελλήνων είτε αλλοδαπών και να υπάρξει ισονομία, έτσι ώστε όλοι να λειτουργούν στα πλαίσια μιας ευνομούμενης κοινωνίας και όχι στο περιθώριο που γεννά την ανομία και τις κοινωνικές συγκρούσεις.   

                                                                       ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Η  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                             Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Σ. ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ                                                                                     Χ.ΤΕΛΙΟΥ    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου