" Πολιτεία που δεν έχει βάση την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο."
Αδαμάντιος Κοραής

Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2012


ΘΕΜΑ: Συνεχίζεται και διευρύνεται η επιχείρηση  διώξεων από το κράτος και τους μηχανισμούς του για τους συλληφθέντες στη Θεσσαλονίκη
Συνεχίζεται η επιχείρηση συνδικαλιστικής και πολιτικής δίωξης των συλληφθέντων στη Θεσσαλονίκη. Λίγες ημέρες μετά την πανηγυρική αθώωσή τους από το δικαστήριο, η εισαγγελέας πρωτοδικών άσκησε έφεση σε βάρος της αθώωσης των 3 εργαζομένων της Θεσσαλονίκης, του εκπαιδευτικού Αγαπητού Θανάση, και των εργαζόμενων στους ΟΤΑ Αρβανίτη Σαράντη και Κυρατζόπουλου Θωμά. Ταυτόχρονα, την επόμενη ημέρα από την αθώωσή τους, αναγγέλθηκε η έναρξη ΕΔΕ από τους διευθυντές εκπαίδευσης Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης εναντίων του Αγαπητού Θανάση και Σμήλιου Ηλία, εκπαιδευτικού και συνδικαλιστή, μέλος στο Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ.
Είναι ολοφάνερο μετά τις προκλητικές διώξεις, ότι η εξουσία τρέμει μπροστά σε ένα συνολικό, μαζικό και μαχητικό κίνημα αντίστασης κι ανυπακοής και γι’ αυτό επιδιώκει να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους ώστε να αποδεχτούν σιωπηλά και υποταγμένα τις κυβερνητικές αποφάσεις. Θέλει να σπείρει το φόβο, να κρατήσει όμηρους τους αγωνιστές του κινήματος και να ποινικοποιήσει κάθε κίνημα ανατροπής αυτής της πολιτικής. Το καθεστώς, με την πιο βάρβαρη πολιτική που έχει γνωρίσει ο τόπος και ο λαός μας από τη μεταπολίτευση και μετά, έχει απόλυτη ανάγκη την πιο άγρια καταστολή, το ολοκληρωτικό κράτος για να καθυποτάξει τον αγώνα των εργαζόμενων ενάντια στη φτώχεια, την ανεργία, την ανέχεια και την εξαθλίωση. ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ μαζί με την ΕΕ και το ΔΝΤ, αγκαλιά με όλους τους μηχανισμούς άσκησης κρατικής πολιτικής ρίχνουν μαύρο πέπλο πάνω από κάθε έννοια λαϊκής κυριαρχίας και δημοκρατικού δικαιώματος. Δεν είναι τυχαίο ότι από την επόμενη ημέρα από την αθώωση των αγωνιστών, τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης ζητούσαν ανερυθρίαστα να ξαναδικαστούν και να καταδικαστούν.  

Δηλώνουμε ότι δε θα γίνουμε σύγχρονοι δούλοι που θα φοβούνται να μιλήσουν αλλά συλλογικά θα παλέψουμε ενάντια στη νέα τυραννία και στην αντεργατική πολιτική της. Θα υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο τους συναγωνιστές μας και όχι μόνο δε θα υποστείλουμε τις σημαίες της ανατροπής αλλά αντίθετα θα τις ανεμίσουμε ακόμα πιο μαχητικά.


Απαιτούμε:
·        Να σταματήσει κάθε δίωξη
·        Να σταματήσει τώρα και να κλείσει οριστικά η απαράδεκτη ΕΔΕ για τους αγωνιστές Αγαπητό Θανάση και Σμήλιο Ηλία

Το Δ.Σ. της ΔΟΕ οφείλει να υπερασπίσει με όλες τις δυνάμεις τα μέλη του που βρίσκονται κατηγορούμενα από διοίκηση και κράτος για τη συμμετοχή τους στον αγώνα για τα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα. Ειδικά την εποχή αυτή όπου η συγκυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ μέσω του μεσοπρόθεσμου και των διατάξεών του για τις διαθεσιμότητες, τις μετατάξεις, την αυτοδίκαιη αργία και την απόλυση, επιχειρεί να επικρατήσει στο δημόσιο ο τρόμος της ΕΔΕ «γιατί αντιμίλησες» και ο φόβος της απόλυσης «γιατί αντιτάχθηκες στην εξουσία», η υπεράσπιση των συνδικαλιστικών και πολιτικών δικαιωμάτων από τα συνδικάτα είναι υπεράσπιση της συλλογικής διεκδίκησης.

Το Δ.Σ. της ΔΟΕ οφείλει να παραβρεθεί με κλιμάκιό της στους διευθυντές εκπαίδευσης και να απαιτήσει την παύση κάθε υπηρεσιακής δίωξης. Οφείλει να υπερασπιστεί τους αγωνιστές απέναντι στην επίθεση του κράτους με σαφείς αποφάσεις που θα καταγγέλλουν τα σχέδια και το ρόλο της κυβέρνησης. Οφείλει να συμμετέχει στις κινητοποιήσεις που θα οργανωθούν, να τις στηρίξει με όλα τα μέσα που διαθέτει και να προχωρήσει σε παράσταση διαμαρτυρίας στους υπουργούς δικαιοσύνης και προστασίας του πολίτη.

Οι αγώνες δεν ποινικοποιούνται, δεν καταστέλλονται

                                                     ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                       Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Σ.ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ                                                              Β. ΛΑΘΗΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου