" Πολιτεία που δεν έχει βάση την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο."
Αδαμάντιος Κοραής

Σάββατο 25 Αυγούστου 2012


Σχετ: Έκπτωση εισιτηρίου για τα νησιά Άνδρου, Κέας, Κύθνου, Σερίφου.


Αγαπητοί κύριοι,

Η οικονομική κρίση που έχει θίξει όλους τους εργαζόμενους δεν θα μπορούσε να αφήσει αλώβητους τους εκπαιδευτικούς. Οι ιδιαίτερες συνθήκες του επαγγέλματός μας δε, δυσχεραίνουν ακόμη περισσότερο την θέση μας επηρεάζοντας αρνητικά το εκπαιδευτικό σύστημα εν γένει.   
Η καινούργια σχολική χρονιά που αρχίζει βρίσκει τους εκπαιδευτικούς σε μια ιδιαιτέρως δεινή κατάσταση. Οι μειώσεις στους μισθούς μας κατά το 25%, ο μισθός πείνας των πρωτοδιοριζόμενων (670 Ευρώ), η άνοδος της τιμής του πετρελαίου και της βενζίνης έχουν καταστήσει την διαβίωση των εκπαιδευτικών, μακριά από την περιοχή μόνιμης κατοικίας τους  και την οικογένειά τους, έναν ατέρμονο γολγοθά. Η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών βρίσκεται σε μια διαρκή μετακίνηση δεδομένου ότι πολλοί από αυτούς έχουν αφήσει πίσω συζύγους, παιδιά, ηλικιωμένους γονείς που πρέπει να επισκέπτονται τακτικά. Η κατάσταση αυτή γίνεται ακόμη πιο δύσκολη για όλους εμάς που υπηρετούμε στα σχολεία της νησιωτικής Ελλάδας. Πέρα από τα συχνά απαγορευτικά και την μείωση των δρομολογίων, έχουμε να αντιμετωπίσουμε το κόστος των μετακινήσεων που έρχεται να προστεθεί στο ενοίκιο και στην αγορά πετρελαίου κατά τους χειμερινούς μήνες.
Παρά τις αντίξοες αυτές συνθήκες οι εκπαιδευτικοί έρχονται στις στα νησιά μας για να υπηρετήσουν το κοινωνικό σύνολο και να προσφέρουν μόρφωση και παιδεία στα παιδιά της απομονωμένης πολλές φορές νησιωτικής Ελλάδας.
Στην προσπάθειά μας αυτή θα θέλαμε να έχουμε αρωγό τον ναυτιλιακό κλάδο που επίσης εξυπηρετεί και νοιάζεται για τις νησιωτικές περιοχές. Θα θέλαμε την βοήθειά σας με την μορφή μιας έκπτωσης εισιτηρίου για τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στα νησιά του Συλλόγου μας (Άνδρο, Κέα, Κύθνο, Σέριφο), για τους μήνες Σεπτέμβριο μέχρι Μάιο. Η έκπτωση θα μπορεί να ισχύει με την επίδειξη της κάρτας του εκπαιδευτικού στους ναυτιλιακούς πράκτορες.
Σας ευχαριστούμε πολύ για την κατανόηση και για τη βοήθειά σας.

                                                            ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                         Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Σ. Χατζοπούλου                                                                        Χ.Τέλιου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου