" Πολιτεία που δεν έχει βάση την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο."
Αδαμάντιος Κοραής

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011


                                     ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝ.ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 12/10/2011

Η ληστρική πολιτική και οι μεσαιωνικές μέθοδοι κυβέρνησης- τρόικας- Δ.Ν.Τ. συνεχίζονται μέσα από ένα ενιαίο μισθολόγιο – λαιμητόμο που υποτιμά την εργασία και εξαθλιώνει τον εργαζόμενο.

Ειδικά στον κλάδο των εκπαιδευτικών οι μειώσεις των μισθών είναι τέτοιες που καθιστούν την εργασία και τη διαβίωσή μας έως αδύνατες, ιδιαίτερα μέσα στο καθεστώς των συνεχών μετακινήσεων που μας κρατά μακριά από τον τόπο μόνιμης κατοικίας μας.

Οι εξελίξεις είναι πρωτόγνωρες και προβλέπεται περαιτέρω κλιμάκωσή τους.

Η αντίδραση του κλάδου μέχρι τώρα δεν ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις των περιστάσεων. Η ΔΟΕ και η ΑΔΕΔΥ δεν επέδειξαν το απαραίτητο σθένος κι ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουν μια τέτοια κατάσταση. Η έλλειψη δυναμικών αποφάσεων και οι καθυστερήσεις δημιουργούν ακόμα και υποψίες για τον ρόλο των συνδικαλιστικών ηγεσιών, θέτοντας το συνδικαλιστικό κίνημα και την ενότητα των εργαζομένων σε κίνδυνο.

Θεωρούμε ότι ΤΩΡΑ είναι η ώρα να ανταποκριθεί το συνδικαλιστικό κίνημα στα αιτήματα της βάσης που καλεί σε άμεση, συντονισμένη και δυναμική απάντηση στη βίαιη επίθεση που εξαπολύουν η κυβέρνηση και οι εταίροι της.

Με βάση τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου μας, καλούμε σε συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων, μετά τη 48ωρη απεργία στις 19-20 Οκτώβρη, με πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες, μέχρι να φύγουν οι καταπατητές του Συντάγματος και των δικαιωμάτων μας.

ΗΡΘΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΩΡΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ!

ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΑΝ ΔΕΝ ΦΥΓΟΥΝ!



                                                                   ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                    Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Σ. ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ                                                                                             Χ. ΤΕΛΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου